VIDEO: Kinezi napravili najveći prečistač vazduha na svetu

Kina je na severozapadu zemlje u gradu Sijanju izgradila najveći prečistač vazduha na svetu, budući da se taj grad nalazi na listi 10 najzagađenijih gradova u Kini.
Kako se navodi, sistem funkcioniše tako što uvlači vazduh pri dnu kule, zatim se vazduh zagreva putem solarne energije i prolazi duž cele kule u kojoj se nalaze filteri.
 
Prema rečima kineskih naučnika, rezultat je izuzetno ohrabrujući, pogotovu u zimskom periodu, jer se veliki deo grada greje na ugalj.
 
Projekat je lansiran još 2015. godine, ali je izgradnja završena krajem 2017. sa ciljem da se ispita ovaj metod prečišćavanja vazduha koji bi se potom mogao primeniti i na druge kineske gradove.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).