Twitter olakšava deljenje video sadržaja

Kako navode izvori koji su upućeni u temu, Twitter radi na opciji za lakše deljenje video sadržaja, a nova alatka će pomalo podsećati na Snapchat, pa će imati za cilj da obogati platformu i privuče još korisnika.
Twitter olakšava deljenje video sadržaja
Foto: Pixabay
Prema uputstvima iz izveštaja, korisnici će prvo morati da kliknu na odgovarajuću ikonicu kako bi sastavili tvit, te potom izaberu opciju uz pomoć koje će moći da ga podele na platformi, ili čak emituju uživo.
 
Tako se deljenje video sadržaja u okviru ove platforme sastoji od nekoliko koraka, što ukazuje na to da oni nisu prioritet, a kompanija, navodno, planira da broj tih koraka smanji, kako bi korisnici što lakše mogli da dođu do ove funkcije.
 
Dizajn ovih promena još uvek nije konačan, pa bi tokom narednih meseci mogao da se promeni, a cilj izmena će biti da se korisnici motivišu da dele što više informacija propraćenih video sadržajima, a u vezi sa onim što se događa u njihovom okruženju.
 
Nove opcije bi trebalo da Twitter dovedu u istu ravan sa drugim platformama koje vode računa o video sadržajima, a koje se, poput Snapchat-a, aktiviraju čim se pokrene kamera uređaja, ili, poput Instagram-a, omogućavaju emitovanje video sadržaja posle samo jednog poteza. Upravo to je razlog što korisnici na pomenutim platformama dele više video sadržaja nego na Twitter-u, te bi to uskoro moglo da se promeni.
 
Iz kompanije još uvek nisu komentarisali potencijalne promene, te nije poznato da li će i kada postati dostupne korisnicima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija