Microsoft Office 2019 će raditi samo na Windowsu 10

Kompanija Microsoft je saopštila da će Office 2019 raditi samo na računarima s operativnim sistemom Windows 10.
Korisnici moraju instalirati OS Windows 10 ukoliko žele da koriste najnoviju verziju Officea bez potrebe za pretplatom na kompanijinu Office 365 uslugu. Ovaj potez je očigledno smišljen kako bi se izvršio pritisak na poslovne korisnike pretplaćene na Office 365, jer će softver Office 2019 podržavati Windows 10, a ne Windows 7 i Windows 8.1. To se ne odnosi na Office za Mac koji predstavlja zaseban proizvod s drugim datumom izlaska na tržište.
 
Microsoft je saopštio da će Office 2019 imati "glavnu" podršku pet godina, kao i produženu od maksimalno dve godine.
 
Office 2019 stiže u drugoj polovini ove godine, a uključivaće Word, Excel, PowerPoint i Outlook uz serverske verzije Exchangea, SharePointa i poslovnog Skypea. Microsoft planira da ponudi preview verziju Officea 2019 sredinom ove godine, a softver je primarno namenjen organizacijama koje ne koriste cloud verzije Officea 365.
 
Microsoft produžuje podršku Windowsu 10 za poslovne i obrazovne korisnike koji koriste određene vrste operativnog sistema. Verzije Windowsa 10 među kojima su 1511, 1607, 1703 i 1709 će imati podršku dodatnih šest meseci kako bi korisnici imali vremena da pređu na najnovije podržane verzije Windowsa 10.
  • Linux boy

    04.02.2018 13:04
    još malo pa nestalo
    Neka mi neko objasni šta ne može da se uradi na microsoft office 2003, što običnom korisniku treba druga stvar što kompanije moraju da prate licence i debelo to plaćaju, pa DOS koji je odavno izbačen njegovi napadi su i dalje noćna mora za sve a mada je prelazak na linux dosta težak ja ću prvi preći na taj operativni sistem (free).Linux je mnogo moćniji od windows'a, svi svetski serveri rade na njemu i neka windows samo tera po svome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija