Tužio Fejsbuk jer mu je blokirao nalog zbog fotografije

Jedan nastavnik iz Francuske podneo je tužbu protiv Fejsbuka zbog cenzure jer je njegov nalog na toj društvenoj mreži blokiran 2011. godine pošto je postavio fotografiju umetničkog dela iz 19. veka kojim je prikazano nago žensko telo.
Tužio Fejsbuk jer mu je blokirao nalog zbog fotografije
Foto: Pixabay
Nakon što je Fejsbuk nekoliko godina pokušavao da izbegne suđenje u Francuskoj, sud u Parizu je zakazao saslušanje. 
 
Nalog je bio blokiran nekoliko sati nakon što je Frederik Djuran-Bisa, 59-godišnji nastavnik iz Pariza i ljubitelj umetnosti, postavio fotografiju slike "Poreklo sveta" (The Origin of the World) Gistava Kurbea sa obnaženim ženskim genitalijama. 
 
On traži da se njegov nalog ponovo aktivira, ali i 20.000 evra odštete i objašnjenje zbog čega je profil bio blokiran. 
 
Fejsbuk je u međuvremenu promenio pravila za postavljanje fotografija, pa su sada dozvoljena umetnička dela koja prikazuju naga ljudska tela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija