VIDEO: Naočare sa ugrađenom kamerom snimaju u 360 stepeni

Sa popularnošću virtuelne realnosti, pojavljuju se i različite vrste kamera od 360 stepeni za potrošače, a među kojima se zbog specifičnog dizajna izdvajaju naočare sa ugrađenim kamerama.
U nekoj drugoj realnosti, ovakve naočare bi bile rezultat spoja Gugl naočara i GoPro akcionih kamera, piše Glas Amerike.
 
Kako objašnjava Adil Surančin iz kompanije "Orbi" koja ih proizvodi, to su moderne naočare, ali je to zapravo kamera sa četiri objektiva, dva napred i dva pozadi. Rezultat je video-snimak u 4K rezoluciji u koji potpuno utonete.
 
"Pravimo prve naočare koje snimaju u 360 stepeni", ističe Surančin.
 
Video-materijal se snima iz perspektive osobe koja nosi naočare i funkcioniše i bez upotrebe ruku.
 
"Stavite ih, pritisnete dugme, i možete da se oprostite od svih nosača i stativa koji su vam sada potrebni za akcione kamere. Svaka kamera ima vidno polje od 180 stepeni tako da možete da snimite kompletnu kupolu".
 
 
A za one koji su zabrinuti za privatnost, Surančin kaže da postoje LED indikatori odnosno LED svetla koja se upale kada traje snimanje tako da svi okolo znaju da je snimanje u toku.
 
Video-materijal može odmah da se podeli, a fajlovi se čuvaju na memorijskoj kartici.
 
Naočare su otporne na vodu, imaju anti-refleksni sloj i za 399 dolara mogu da se poruče unapred, da bi stigle tokom avgusta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija