WhatsApp u Evropi neće deliti podatke korisnika s Facebookom

WhatsApp je pristao da prestane da deli podatke svojih korisnika s kompanijom Facebook kako bi se isporštovao predstojeći evropski zakon o zaštiti podataka.
WhatsApp u Evropi neće deliti podatke korisnika s Facebookom
Foto: Pixabay
Ove informacije su stigle nakon što je Velika Britanija pokrenula istragu čiji je cilj bio da se ustanovi da li WhatsApp legalno može da deli korisničke podatke s Facebookom tako da ne krši britanske zakone. Ustanovljeno je da popularna aplikacija ne sme to da radi.
 
Francuska je takođe naredila Facebooku i WhatsAppu da prestanu da dele podatke u roku od mesec dana. Međutim, kada pomenuti zakon stupi na snagu u maju, važiće za celu Evropsku uniju. 
 
WhatsApp je trenutno u procesu ažuriranja svoje politike o zaštiti privatnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija