Zakerberg: Neizbežna regulacija društvenih mreža

Osnivač i direktor kompanije Fejsbuk Mark Zakerberg izjavio je danas da veruje da je regulacija u oblasti društvenih mreža "neizbežna".
I demokrate i republikanci u Kongresu SAD nagovestili su mogućnost zakonske regulacije Fejsbuka i drugih društvenih mreža posle skandala s kršenjem privatnosti korisnika Fejsbuka i ruskog delovanja na toj platformi.
 
Za sada nije poznato šta bi regulacija podrazumevala.
 
Na današnjem svedočenju u Predstavničkom domu američkog Kongresa, Zakerberg je kazao da je "neizbežno da će biti nekog oblika regulacije", ali je upozorio da bi kongresmeni trebalo da budu oprezni s predlozima.
 
Zakerberg se juče pred Senatom američkog Kongresa ponovo izvinio što nije na vreme shvatio do koje mere ta društvena mreža može biti zloupotrbeljena.
  • Tata Ikun

    12.04.2018 09:29
    Dragi korisnici društvenih mreža, ako ste mislili da vas prate i ugrožavaju slobodu izražavanja, spremite se na sledeći korak. To je "regulacija". Spremite se na totalnu kontrolu.
    Na žalost, koliko je mlad svet zaluđen, njima to neće biti bitno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).