Chrome dobio opciju za nečujno prikazivanje videa

Google je za svoj pretraživač Chrome lansirao novu nadogradnju koje će automatski reprodukovati video sadržaje jedino ako su podešeni na nečujni rad.
Chrome dobio opciju za nečujno prikazivanje videa
Foto: Pixabay
Google je s novom nadogradnjom konačno omogućio surfovanje u miru i tišini - u novoj verziji Chrome blokira prikazivanje bučnih videosadržaja koji se automatski pokreću prilikom pregledanja raznih internet stranica.
 
S novom nadogradnjom za desktop i mobilne uređaje, ne samo da više nećemo morati da isključujemo zvuk, nego Chrome više ne omogućava automatsko pokretanje video sadržaja osim ako video nije postavljen na nečujni rad, odnosno na 'mute'.
 
Jedini izuzetak biće stranice na kojima su korisnici 'iskazali interes za medijske sadržaje', piše Mashable. Dakle, ako YouTube i slične stranice i inače pretražujete s uključenim zvukom, one bi trebalo da rade kao i do sada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).