Windows 10 instaliran na preko 700 miliona uređaja

Microsoft je zvanično objavio da je Windows 10 instaliran na preko 700 miliona aktivnih uređaja, što je povećanje od oko 200 miliona u odnosu na isti period prošle godine i predstavlja rast od oko 40 odsto na godišnjem nivou.
Ovo povećanje je odlična vest za Microsoft, mada je kompanija u početku planirala da do 2018. godine ima Windows 10 instaliran na milijardu uređaja. U ovom trenutku, postoji mogućnost da će Microsoft do jedne milijarde korisnika stići do 2020. godine, ukoliko se trenutni trend prihvatanja Windowsa 10 nastavi.
 
Microsoft je takođe potvrdio da postoji 135 miliona mesečnih pretplatnika za Office 365, čime je broj pretplatnika povećan za 15 miliona u odnosu na oktobar 2017. godine.
 
Trenutno, Windows 10 koristi preko 50 odsto PC igrača na Steamu, što operativnom sistemu daje najveće tržišno učešće među operativnim sistemima i kod gejmera i kod standardnih PC korisnika. Sve zajedno Windows 10 čini Microsoftovim najuspešnijim operativnim sistemom do sada.
  • ftn

    10.05.2018 15:21
    Da ne zaboravimo
    Win10 prati svaki klik i slovo, i to distribuira "gde treba" pod plaštom "update"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).