Firefox ima dve nove funkcije

U Mozillinom pretraživaču testiraju se dve funkcije.
Firefox ima dve nove funkcije
Foto: Pixabay
Zadnjih nekoliko godina pomoću Mozillinog programa Test Pilot bilo ko može da testira nove funkcije planirane za uvrštavanje u pretraživač Firefox. Pre par dana stiglo je nekoliko novih funkcija. 
 
Prva bi mogla da obraduje ljude kojivole da rade više stvari odjednom, dok će druga biti korisna svima koji žele da ulepšaju izgled Firefoxa. 
 
Funkcija Side View omogućava otvaranje dva web odredišta u jednom prozoru. Tako možete pratiti šta se događa na jednoj stranici dok koristite drugu. Recimo, surfujete društvenim mrežama dok gledate video na YouTubeu ili upoređujete sadržaj dve web stranice bez potrebe da skačete s jedne na drugu. Do sada je to bilo moguće jedino ako ste otvorili dva zasebna prozora i poravnali ih jedan do drugog. Side View se čini elegantnijim i bržim rešenjem, iako je još uvek ograničenih mogućnosti. 
 
Za aktiviranje funkcije kliknite na dugme Side View u gornjem desnom ugla Firefoxa i sa liste odaberite web odredišta koja vas zanimaju. 
 
Funkcija Firefox Colors pomoći će vam u odabiru nove teme i izgleda tog pretraživača tako što će omogućiti ubacivanje raznih boja i pozadinskih tekstura u gotovo bilo koji deo Firefoxa. Možete sami da birate ili odaberete neki od ponuđenih predloga. Svoj rad možete sačuvati i podeliti sa drugima. 
 
Kako biste mogli da koristite i ove funkcije morate se prijaviti na besplatni program Test Pilot, piše Digital Trends.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija