Kompanije sve više koriste otiske prstiju i skeniranje lica da identifikuju zaposlene

Sve više svetskih kompanija, boreći se s lozinkama, koristi otiske prstiju i druge biometrije kako bi zaustavili hakere, piše CNN.
"Vidimo vrlo brzu evoluciju onoga što su nekada bile lozinke, kasnije pametne kartice, a sada biometrije", rekao je direktor programskog menadžmenta u Microsoftovom odeljenju za identitete Aleks Simons.
 
Biometrijska identifikacija skenira lica ili otiske prstiju kako bi brzo potvrdila identitet osobe. Identifikacija otiska prstiju je široko rasprostranjena i na pametnim telefonima i koristi se za njihovo otključavanje. Na radnim mestima zaposleni sve više koriste biometriju za prijavljivanje na telefone i računare kako bi pristupili podacima koje čuvaju na tim uređajima.
 
Spiceworks, profesionalna mreža namenjena ljudima u IT industriji, kaže da će skoro 90 odsto preduzeća koristiti biometrijsku identifikaciju do 2020. godine, dok je danas zastupljena 62 odsto. 
 
Skeniranje otisaka prstiju je trenutno najčešći tip biometrijske identifikacije, koristi je 57 odsto organizacija, dok 14 odsto kompanija koristi prepoznavanje lica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija