"NASA uništila dokaze o postojanju života na Marsu"

Američka svemirska agencija NASA je, izgleda, lažno optužena da je uništila dokaze o postojanju živih organizama na Marsu. Uprkos brojnim izveštajima koji govore suprotno, NASA nije uništila ništa što bi moglo da bude relevantno.
Izveštaj koji govori protiv NASA polazi od toga da su organski molekuli, važan gradivni materijal svakog živog bića, pronađeni jedino kada je svemirska posada sletela na Mars nekoliko decenija ranije. 
 
Izveštaj pretpostavlja da razlog leži u tome što je NASA uništila te molekule tokom njihovog testiranja. "Život na Marsu? NASA je možda slučajno spalila dokaz o postojanju vanzemaljaca na crvenoj planeti i to pre 50 godina", navodi se u tekstu objavljenom u časopisu Geofizička istraživanja. 
 
Ne može se, međutim, tvrditi da je NASA uništila dokaze o postojanju života na Marsu. Ti organski molekuli jesu sastavni deo građe živih bića, ali ne i sam život, prenosi Independent. 
 
Kontroverze u vezi sa živim bićima na Marsu pojavile su se zbog misije nazvane "Viking", koja je nameravala da istraži organski materijal na Crvenoj planeti, ali na kraju nije uspela da ga pronađe. Istraživači su testirali opstanak života na Marsu, a njihovi rezultati su bili krajnje pesimistični. Takođe, navodi Independent, treba napraviti distinkciju između organskih gradivnih materijala i samog živog bića u celini. Do sada, NASA nigde u svemiru nije uspela da pronađe dokaz života, kao takvog.
  • Neko...

    18.07.2018 08:10
    Rano jutro je, pa možda još spavam... "Izveštaj koji govori protiv NASA polazi od toga da su organski molekuli, važan gradivni materijal svakog živog bića, pronađeni jedino kada je svemirska posada sletela na Mars nekoliko decenija ranije."
    Kakvo crno sletanje posade...
  • IvicaBezMarice

    18.07.2018 06:31
    @SteVan
    Gari ako nisi u toku na tom mestu se vec vise decenija testiraju stanja i uslovi za funkcionisanje mogucih ekspedicija na Marsu.
    Sto se tice NASA produkcije, pa nisu oni jedina istrazivacka svemirska organizacija tu su Evropska, Ruska, Kineska kao velike organizacije, a da za njima idu i Indija...

    Stoga insinuirati da je istrazivanje Marsa neki oblik lazi, je odjek paranoje...
  • SteVan

    17.07.2018 23:44
    NASA=lazi
    Ukucajte u pretrazivac 'Devon island' i videcete da je Mars zapravi u Kanadi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija