Oživeli crvi koji su bili zamrznuti 42.000 godina

Dva crva koji su se hiljadama godina nalazili u permafrostu (zamrznutom sloju zemljišta) oživeli su nakon što su ih naučnici odmrzli i zbog toga se smatraju najstarijim oblicima života na zemlji.
Ruski naučnici su potvrdili da se dva, od 300 pronađenih drevnih nematoda (cevastih crva) iz doba vunenih mamuta kreću i jedu nakon što su se vratili u život u laboratoriji Instituta za fiziku i biohemiju u Rusiji. Njihove kolege s univerziteta Prinston, koje sarađuju s njima na ovom projektu, navode da su "demonstrirane sposobnosti organizama za dugotrajnu kriptobiozu u slojevima permafrosta".
 
Dve ženke crva pronađene su u Jakutiji, najhladnijoj oblasti Rusije.
 
Procenjeno je da je jedna od njih stara 42.000 godina.
  • rajko

    29.07.2018 15:42
    ha
    Najjaci komentari. Koliko neinformisan i neobrazivan narod. Rusi..."braca". Presmesno. Koliko se secam ista ta braca nisu prstom mrdnuli za vreme rata i bombardovanja. Ajd zdravo.
  • laki

    28.07.2018 15:52
    @Pera jedino si ti postavio bolestan komentar, stanje mozga valjda, a posto ocigledno nema ko da ti procita tekst... to je rusko/americki tim i eksperiment, a sad lagano nazad u mrak
  • gari

    28.07.2018 15:45
    @Lalo a ovi sa prinstona, sto su radili sa rusima su verovatno neke budale, jel' da

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija