Nova opcija na Gmailu koja će olakšati slanje poruka

Nedavno se pojavila nezvanična verzija Gmaila koja je korisnicima androida donela mogućnost zakazivanja poruka.
Nova opcija na Gmailu koja će olakšati slanje poruka
Foto: Pixabay
Google još uvek nije službeno objavio te informacije, ali se očekuje de će ovaj dodatak uskoro biti omogućen svim  korisnicima.
 
U kod novog ažuriranja Gmaila dodata je komanda "menu schedule send" koja služi da se poruke napišu i pripreme, a zatim zakažu za slanje u nekom trenutku u budućnosti.  Za sada postoje samo neslužbene aplikacije i dodaci koji to mogu, piše Digital Trends. 
 
Ovaj dodatak posebno bi mogao da bude koristan službama za odnose s javnošću, ljudima koji šalju poruke primaocima u drugoj vremenskoj zoni ili onima koji žele da poruka stigne u baš određeno vreme. 
 
Nova opcija zakazivanja slanja pošte nije samo Googlov patent. Korisnici Microsoftovog Outlooka već ga koriste prilikom pisanja poruka, ali opcija je dostupna samo za način rada izvan mreže.
 
Kako je ova verzija Gmaila za Android dospela u javnost nije poznato, ali pretpostavlja se da je legitimna s obzirom na to da ju je Google tajno potpisao. Ipak korisnici Gmaila će morati da sačekaju zvaničnu verziju jer, čak i da aplikacija sadrži tačan kod, usluga verovatno još nije aktivna ili je trenutno dostupna samo nekolicini beta testera. 
 
S nedavno redizajniranim Gmailom, Google je predstavio još nekoliko alata koji pomažu korisnicima. Uvedeno je odlaganje čitanja poruke za kasnije (snooze), podsetnik na neodgovorene poruke (nudge), automatski odgovori, kao i ograničavanje prosleđivanja poruka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija