VIDEO: Mesečev muzej na turneji po Evropi

Šetanje po Mesecu je posao za astronaute, ali to nije razlog da mi na Zemlji nemamo priliku da ga vidimo. Mesečev muzej je na turneji po Evropi.
VIDEO: Mesečev muzej na turneji po Evropi
Foto: Pixabay
Mesečev muzej je umetnička instalacija koju je napravio britanski umetnik Luk Džeram. Skulptura je veličine sedam metara, a dozvoljava posetiocima da vide slike pravog Meseca kojima je oblepljena skulptura. 
 
Da je skulptura verodostojna da imitira pravi mesec potvrdila je i NASA. U razmeri od 1:500,000 znači da svaki centimetar predstavlja pet kilometara na pravom Mesecu. 
 
Baš kao što Mesec rotira oko Zemlje, ni Mesečev muzej nije stacioniran na jednom mestu, već putuje po svetu. Leto je proveo u Kini, pa se na jesen vraća u Evropu gde će obići Veliku Britaniju, Francusku, Holandiju, Nemačku i Finsku u periodu od septembra do novembra 2018. Nakon toga ide za Melburn gde ostaje do 2019. godine. Ako želite da vidite kako Mesec zaista izgleda pogledajte ovde datume njegove turneje.

 

 

 

  • E. T.

    23.09.2018 17:16
    Mesečeva prašina
    Da li će u tom muzeju biti izložen i studio u kojem je snimano "sletanje čoveka na Mesec"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija