Kako da dođete do besplatnog wi-fi?

Koliko ste puta bili u situaciji da vam treba internet, potrošili ste sve megabajte, a niste kod kuće? Pokušajte s besplatnim Wi-Fi-jem.
Kako da dođete do besplatnog wi-fi?
Foto: Pixabay
Naravno, spajanje na prvu dostupnu mrežu bez lozinke nikad nije dobra ideja, ali na sreću, postoje metode koje ceo proces olakšavaju i čine barem malo sigurnijim.
 
Internet hotspot pružaoca usluge 
 
Veliki broj pružalaca internet i telefonskih usluga imaju posvećene hotspotove za svoje korisnike. Iako nisu rašireni, usluga koju pružaju je sasvim solidna. Samo pazite na lažne Wi-Fi-jeve koji "glume" službene hotspotove, a zapravo su hakerski laptopi. 
 
Pretraživači Wi-Fi-ja za svaku priliku 
 
Ako se nalazite van kuće i tražite neko prikladno mesto za rad, a treba vam internet, veliki broj aplikacija pruža baze lozinki dostupnih i legalnih izvora poput kafića, internet kornera, lokalnih habova i hotspotova. Jedan od njih je WiFi Map - globalna baza Wi-Fi lozinki koju slažu i uređuju sami korisnici. Sličnu uslugu nudi i popularni Instabridge. 
 
Avioni i aerodromi 
 
Većina modernih aerodroma pruža uslugu besplatnog Wi-Fi-ja za putnike, dok neke nude i Wi-Fi tokom leta. Naravno, cene ove usluge variraju od besplatnog do veoma skupog interneta, pa se obavezno informišite pre nego što odlučite da tražite bežični internet tokom putovanja avionom. 
 
Druga opcija je da koristite aplikacije poput WiFoxa (iOS, Android) koje vam mogu dati lozinku besplatnog Wi-Fi-ja koji koriste putnici u čekaonicama aerodroma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).