Aleksa će uskoro postati emocionalno inteligentna

Amazon je izbacio patent sa novom tehnologijom koja će omogućiti da digitalna asistentkinja "Aleksa" proceni korisnikovo fizičko i emocionalno ponašanje i stanje.
Tehniologija će Aleksi dozvoliti da prepozna zvučne znake kao što su kašalj ili ton glasa i da identifikuje kako se korisnik oseća mentalno i fizički i omogući odgovor baziran na toj informaciji.
 
Aleksa, kako je Amazon nazvao, bila bi u stanju da koristi demografske i socijalne informacije korisnika i na osnovu dodatnih pretraga im predlaže odgovarajuće ponašanje i tako mu pomogne. 
 
Aleksi je omogućena sposobnost da stalno nadgleda svoje korisnike i da im odgovara u realnom vremenu. 
 
To bi utrlo put za mnoge brendove da komuniciraju opušteno sa konzumentima i moglo bi da doprinese da se unapredi svest o brendu i da omogući narudžbine putem glasovnih poruka. Moglo bi da izloži konzumenta relevantnim veštinama koje ranije nisu koristili ukoliko Aleksa preko tona glasa detektuje da korisnik pati od strahova. 
 
Patent Amazona može da omogući Aleksi da targetuje korisnike odnosno da ih pronalazi i tako prikuplja informacije. Ona bi po osećaju mogla da pretražuje određene produkte bazirane na korisnikovom psihičkom i emotivnom statusu u tom trenutku. 
 
Amazon na svojoj platformi još uvek ne dozvoljava oglase. 
  • Zavođenje

    27.10.2018 13:29
    Projektni zadatak
    Hakeri će konačno moći da zavode virtualne asistente.
    Ako postoji emotivna reakcija, moguće je i zavođenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija