Poljska konzulka objavila sliku Donalda Tuska kao naciste pa suspendovana

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova suspendovalo je počasnu konzulku Poljske u SAD Mariju Šonert Binjendu zbog toga što je na Tviteru objavila fotomontažu predsednika Evropskog saveta, bivšeg poljskog premijera Donalda Tuska u nacističkoj uniformi.
Poljska konzulka objavila sliku Donalda Tuska kao naciste pa suspendovana
Foto: 021.rs
Poljska počasna konzulka u Ohaju, inače supruga jednog od članova obnovljene komisije za pogibiju predsednika Poljske Leha Kačinjskog u avionskoj nesreći u Smolensku u Rusiji, postavljala je i ranije kontroverzne fotomontaže, recimo bišeg šefa poljske diplomatije Radoslava Šikorskog pored vešala, ali i antisemitske komentare.
 
Veliki skandal je, međutim, izbio tek ovih dana kada se pohvalila fotomontažom Tuska u uniformi SS, a hitne i energične korake protiv konzulke zatražila je juče od šefa poljske diplomatije Vitolda Vaščikovskog premijerka Beata Šidlo. Konzulka je za sada suspendovana dok se ministar ne vrati iz Australije.
 
Poljsko Ministarstvo prvo se samo mlako ogradilo, saopštivši da privatni stavovi počasne konzulke ne smetaju pošto su objavljeni pre nego što je dobila tu počasnu funkciju, medjutim, u subotu je poznati poljski advokat Roman Gjertih podneo krivičnu prijavu protiv nje.
 
"Uz gorčinu mogu da kažem da tužilaštvo nije bilo voljno da goni te očigledne prestupe i zato sam dao pristanak da nateramo tužilaštvo da počne da dela. Taj skandal će skupo koštati Poljsku zato što očigledno utiče na njen ugled i u Evropi i u SAD", kazao je Donald Tusk.
 
Ovo nije prvi put da politički protivnici iz vladajuće stranke Pravo i Pravda ili njima odani novinari objavljuju foto montaže Tuska sa nacističkim simbolima ili u SS uniformi, ali Tusk je objasnio da sada podnosi prijavu jer je slučaj drastičniji.
 
"Iskreno rečeno, ne mogu uopšte da shvatim kako neko takav može da bude konzul pa još počasni", rekao je Tusk.
  • Мунгос

    30.04.2017 12:54
    Каже Доналд Туск…..“ zato sam dao pristanak da nateramo tužilaštvo da počne da dela“. Дао пристанак. И то да натера тужилаштво.
    Овај комитетлија и председник Савета Европских Мудраца, је поново изабран на ту функцију упркос противљењу Пољске. Изабран је по протоколу.
    Овај линк је разрешио моју знатижељу како се одлучује у ЕУ. Гласањем већине или консензусом.
    „ http://rs.n1info.com/a233715/Svet/Svet/Tusk-ponovo-predsednik-Evropskog-saveta.html „
    Дакле гласањем, прочитајте ово на линку. Два Лоша убише Милоша. Значи, када Србија буде члан ЕУ, па се одлучује о нечему у вези Србије, ставиће се на гласање, па шта буде. А сви знамо да ће 0 чланица гласати у корист Србије. Бескрајна срећа.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.