Predsednik Brazila: Snimak o davanju mita montiran

Brazilski predsednik Mišel Temer pozvao je Vrhovni sud da obustavi istragu protiv njega zbog navodne korupcije i opstrukcije pravosuđa, zatraživši da se proveri autentičnost snimka koji je uzet kao ključni dokaz protiv njega.
Predsednik Brazila: Snimak o davanju mita montiran
Foto: 021.rs
On je rekao da je audio snimak na kojem se čuje kako razgovara o podmićivanju jednog političara montiran.
 
Temer i senator Aesio Neves nalaze se među osobama "koje su pokušale da spreče napredak istrage", naveo je tužilac koji je juče objavio da je protiv predsednika podignuta optužnica.
 
Vrhovni federalni sud otvorio je istragu o optužbama da je Temer odobrio pokušaj podmićivanja jednog svedoka u velikoj istrazi o korupciji koja se vodi u Brazilu, objavio je ove nedelje list "Globo", pozivajući se na navode uticajnog biznismena Džozela Batiste.
 
Temer je odbacio pozive da podnese ostavku, navodeći da će se boriti protiv optužbi.
 
On je ranije priznao da se sastao sa Batistom u martu, ali je negirao navode da je nastojao da spreči svedočenje predsednika parlamenta Eduardo Kunja.
 
Kako je preneo "Globo", Batista je navodno snimio razgovor sa Temerom o tome da treba podmititi Kunju, ali list ne navodi šta je Kunja tražio zauzvrat.
 
Kunja, nekada uticajan član Temerove vladajuće stranke, prethodno je tvrdio da ima kompromitujuće informacije o političarima koji se dovode u vezu sa korupcionaškim skandalom u državnoj kompaniji Ptetrobras.
 
"Globo" prenosi da su Batista i njegov brat snimke predali tužilaštvu kako bi dobili sporazum o priznanju krivice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.