VIDEO: Građani SAD peticijom traže da se Tramp izvini Crnoj Gori zbog bahatog ponašanja

Građani SAD pokrenuli su peticiju kojom traže da se predsednik Donald Tramp izvini premijeru Crne Gore Dušku Markoviću.

"Juče na NATO grupnoj fotografiji, američki predsednik je stavio ruku na premijera Crne Gore, najnovije članice NATO saveza i grubo ga pomerio sa mesta. Ovo je sramota za američki narod i užasan čin pred šefom države, i svim članicama NATO-a. Predsednik SAD mora odmah da se izvini svim NATO članicama za svoje ponašanje", navodi se u peticiji.

Marković je komentarišući "susret" sa Trampom kazao da je to bila "bezazlena situacija i nikako se drugačije ne može protumačiti".

"Želim da kažem da je prirodno da predsednik SAD bude u prvom redu. Crna Gora ostaje privržena prijateljstvu sa Sjedinjenim Američkim Državama", rekao je Marković.

Da bi Bela kuća uzela peticiju u razmatranje potrebno je da je do 24. juna potpiše 100.000 građana.

  • PetarPP

    26.05.2017 16:10
    NATO je ponizio i bombardovao sada novu NATO članicu i dobro je da ih sada javno samo odguruju. Ko zna šta im rade kad kamere ne gledaju. ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet