Oštećen grob Šarla de Gola na Dan otpora

Grob generala Šarla de Gola na groblju u mestu Kolombe-le-Dez-Egliz u francuskom regionu Gornja Marna, oskrnavljen je juče, na nacionalni Dan otpora.
"Grob, koji je pod stalnim video-nadzorom, oskrnavila je u 17.14 sati jedna osoba, sama, koja se popela na grob i dvaput nogom udarila u postolje krsta na grobu, nakon čega je krst pao. Međutim, postolje samog groba nije oštećeno", rekao je lokalni tužilac Frederik Naon.
 
Na lice mesta izašla je žandarmerija, kojoj je poverena istraga o ovom incidentu, a motiv skrnavljenja groba Šarla de Gola za sada je nepoznat, kao i identitet vandala, koji nije ostavio nikakav trag ni potpis, prenosi list "Poen".
 
Mnogi političari degolističkih shvatanja ubrzo su reagovali na društvenim mrežama, uz ocene da je skrnavljenje De Golovog groba na 27. maj, nacionalni Dan otpora, "nedostojna provokacija" i da je "napad na čoveka kome Francuska duguje svoju slobodu - napad na Francusku".
 
Šarl de Gol preminuo je 9. novembra 1970. godine i sahranjen je na groblju u mestu Kolombe-le-Dez-Egliz.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet