Orban: Soroševa izjava je objava rata

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da tvrdnje američkog milijardera mađarskog porekla Džordža Soroša o korupciji i stvaranju "mafijaške države" u Mađarskoj predstavljaju "objavu rata".
Orban je optužio Soroša da plaća mreže nevladinih organizacija koje "nalik agentima" ulažu napore u sprovođenje njegove politike, uključujući promovisanje migracije u Mađarskoj i drugim delovima Evrope.
 
Premijer Mađarske rekao je da je Soroševa politika "elitistička i antidemokratska", a organizacije koje ga podržavaju optužio je da nisu transparentne već liče na mafiju.
 
Soroš je u četvrtak u Briselu optužio Orbana da stvara "mafijašku državu" serijom koraka koji podrivaju slobode i kritikovao novi mađarski zakon o obrazovanju, koji preti opstanku Centralnoevropskog univerziteta (CEU) koji je osnovao u Budimpešti 1991. godine.
 
Američki milijarder je pohvalio Mađare zbog velikih demonstracija prethodnih meseci, održanih u znak podrške CEU, čiji je opstanak u Budimpešti pod znakom pitanja pošto je Orbanova stranka Fides usvojila novi zakon u aprilu.
 
Soroš (86), koji je preživeo holokaust u Mađarskoj tokom Drugog svetskog rata, postao je jedna od najomraženijih ličnosti populista i nacionalista, koji osuđuju njegovu podršku liberalnim vrednostima, pravima LGBT populacije, žena i izbeglica, i krive njegove finansijske spekulacije za teškoće koje su mnogi osetili od izbijanja ekonomske krize.
  • West Southwest

    03.06.2017 07:32
    Ne čudi me Vučićeva pobeda na izborima.

    Treba samo pročitati komentare i videti koliko je štete naneseno patriJoCkim zaglupljivanjm i mržnjom.

    Da ne počinjem o manjku društvene svesti i kulturnoj degradaciji.

    Pravi primer uništenja a da toga nisu ni svesni.

    Hahahaha....
  • NS49

    03.06.2017 05:36
    Pre nekoliko meseci gledao sam izjavu neke starije Peštanke koja je kazala da više voli emigrante nego Orbana.
    Čim hočeš nešto svoje ne valjaš. Orban je predvodnik savremene Evropske unije koja se mora hitno reformisati.
  • Pirosh chizma

    03.06.2017 05:26
    Jevrej proteran iz Mađarske protiv mađara domaćina.Tek što su se otarasili ruske čizme stigla im je globana čizma velikog brata.Zadužili se 80 milijardi ojra da izgrade put Nemcima da ne trcaju gume dok izvoze robu, a onda većinu otplatili nenormalnim PDV om od 27%.Onda su se 2015 pojavile divlje horde izbeglice, a Orban reagovao istorijski ispravno zbog invazije turaka u 15, veku na Austrougarsku, dve stravične bitke na Mohaču i vladavune tiraka Mađarskom preko 150g.Iako su hteli samo da prođu, ne i da ostanu, izgradio im je duplu ogradu.Zaboravio je Čorban i da su njegovi stigli iz Mongolskih stepa i zauzeli teritorije gde su nekad živele amebe i srbi i da su služili Hitleru kao najvernije sluge.

    Svet se nije mnogo promenio 2000g.Čovek, životinja koja govori ubija čoveka da bi mu preoteo zemlju, resurse, bacio nuklearni otpad na glavu da bi ga uništio što se nama dešava danas.To upravo i radi sotona Soroš sa uverenjem da je on pored Rotšilda i njegove bilderberg grupe bogom dan da upravlja svetom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.