Predsednica Hrvatske: Napokon u Vučiću imam pravog sagovornika za iskrene razgovore

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović kaže da u predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "napokon ima pravog sagovornika za iskrene i otvorene razgovore".
"Sada smo predsednik Vučić i ja kolege i napokon imam pravog sagovornika za iskrene i otvorene razgovore. Ponoviću i ono što sam kazala u Vukovaru, vreme je da Hrvatska i Srbija podvuku crtu u odnosima i pronađemo zajedničke interese za saradnju", rekla je hrvatska predsednica u intervjuu za riječki Novi list. Dodala je da "ne treba glumiti prijateljstvo, nego rešavati otvorena pitanja i graditi odnose korak po korak".
 
"Složila bih se s jednom izjavom predsednika Vučića o odnosu Hrvata i Srba. Bar je dobro da se ne lažemo", rekla je Grabar-Kitarović. Predsednica Hrvatske je odbacila ocene da Subotičkom deklaracijom nije došlo do napretka u odnosima i dodala da "to nije toliko javno vidljivo", ali da je ta deklaracija "bila bitan iskorak u pravom trenutku".
 
Ona je u intervjuu odbacila kritike medija da se prilikom nedavnog susreta s američkim predsednikom Donaldom Trampom na samitu NATO u Briselu "laktala" da bi stala u prvi red i dodala da je "guranje u prve redove" njen posao.
 
"Laktanje nije postojalo, štaviše Tramp nas je pozvao da mu se približimo", rekla je.
  • Miloš

    18.06.2017 07:35
    Čim ga ona hvali ne piše nam se dobro.
  • Ivanitza

    17.06.2017 21:17
    !!!!
    Srbija i Hrvatska treba da imaju dobru saradnju!
  • anamarija

    17.06.2017 19:13
    ana
    Srbija i Hrvatska treba da rade na saradnji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.