Makronova stranka pobednik na parlamentarnim izborima

Stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona osvojila je 41 odsto glasova u drugom krugu parlamentarnih izbora čime je dobila apsolutnu većinu u parlamentu, saopštilo je večeras francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova prve nepotpune rezultate.
Makronova stranka pobednik na parlamentarnim izborima
Foto: 021
Desničarski Republikanci su dobili 23 odsto glasova, na trećem mestu je ekstremno desničarski Nacionalni front sa skoro 10 odsto glasova, dok su socijalisti, koji su donedavno bili na vlasti, osvojili 6,2 odsto glasova.
 
Prema rezultatima izlaznih anketa, Makronova Republika u pokretu osvojila je ogromnu većinu u parlamentu sa 577 poslanika.
 
Agencija Frans pres javila je da je okruženje predsednice Nacionalnog fronta Marin Le Pen saopštilo da je Le Penova pobedila na severu Francuske i da će biti poslanik okruga Enen-Bomon.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet