Država plaća pola rate kredita za stan u Hrvatskoj

Konačan vladin predlog zakona o subvencionisanju stambenih kredita su u Hrvatskom saboru podržali i pozicija i opozicija.
Država plaća pola rate kredita za stan u Hrvatskoj
Foto: Pixabay
Opozicija tvrdi da su potrebni i drugi programi da bi se mladima pomoglo u sticanju prvog stana. Po predlogu tog zakona, država bi četiri godine plaćala pola rate kredita.
 
Rok za subvencionisanje bio bi produžen za godinu dana ako neko u porodici podnosioca zahteva ima invaliditet veći od 50 odsto, a za dve godine ako podnosilac u tom razdoblju dobije ili usvoji dete. Zakonom bi se omogućila kupovina stanova i kuća vrednosti do 1.500 evra po kvadratnom metru, pri čemu bi država sufinansirala kredit koji ne premašuje 100.000 evra.
 
Za sprovodjenje zakona ove godine je već osigurano 17,5 miliona kuna (2,36 miliona evra).
  • Kraljevic

    23.06.2017 14:08
    tekovine komunizma
    Komunisti su poubijali sve plemice i kapitaliste.
  • w

    22.06.2017 08:30
    Tako se voli svoja država i podstiču mladi da ostanu, stvaraju i vole, a dok kod nas ide "Kosovo je Srbiija" bogate se samo oni na i pri vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet