Presuda u korist Srpkinje kojoj je oduzeto državljanstvo SAD

Vrhovni sud u SAD presudio je danas u korist žene srpskog porekla kojoj je oduzeto američko državljanstvo jer je lagala o vojnoj prošlosti supruga u bivšoj Jugoslaviji.
Presuda u korist Srpkinje kojoj je oduzeto državljanstvo SAD
Foto: Pixabay
Divna Maslenjak nije navela da je njen suprug Ratko bio član jedinica u BiH koje se terete za masakr u Srebrenici 1995. godine, iako nije direktno utvrđeno da je sam počinio zločin.
 
Divni Maslenjak je oduzeto američko državljanstvo kad se saznala istina. Ona i njen suprug žive u američkoj saveznoj državi Ohajo. Vrhovni sud je presudio u njenu korist i poslao slučaj Apelacionom sudu da ga ponovo preispita.
 
Divna Maslenjak je dobila status izbeglice u SAD navodeći da je "sakrila istinu" da je ne bi progonili muslimani iz BiH i da to nije kasnije uticalo na dobijanje američkog državljanstva.
 
Prema američkom zakonu, oduzimanje državljanstva u slučaju laži može jedino da se sprovede ukoliko je laž direktno izrečena u procesu dobijanja državljanstva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.