Ubijen ključni čovek ID za finansiranje

Vojska SAD saopštila je da je ubila ključnog čoveka za finansiranje terorističke organizacije Islamska država, Favaza Muhameda Džubaira al-Ravija.
U saopštenju međunarodne vojne koalicije koju u ratu protiv Islamske države predvode SAD, navodi se da je Al-Ravi ubijen u vazdušnom napadu 16. juna u sirijskom gradu Abu Kamal, u blizini granice s Irakom.
 
Al-Ravi je bio vlasnik banke u Abu Kamalu, koju je, uz svoje finansijske kontakte širom sveta, koristio da prebaci milione dolara na teritoriju pod kontrolom Islamske države i sa te teritorije, kao i preko granica, navodi se u saopštenju.
 
Američko Ministarstvo finansija uvelo je sankcije protiv Al-Ravija i njegove firme u decembru 2016. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet