Osam mrtvih i pet nestalih u eksploziji u rudniku Kolumbije

U eksploziji u rudniku uglja u centralnoj Kolumbiji poginulo je osam rudara, jedan je povređen a pet se vode kao nestali, saopštile su danas spasilačke ekipe novi bilans žrtava.
Osam mrtvih i pet nestalih u eksploziji u rudniku Kolumbije
Foto: 021
Eksplozija se dogodila u jednom od rudnika uglja u opštini Kukunuba, oko 90 kilometara od Bogote.
 
Prema prvom bilansu, dve osobe su povređene, jedna osoba od 22 godine je poginula a 18 rudara i dalje je blokirano.
 
Nacionalna agencija rudarstva saopštila je da od početka godine bilo 28 nesreća u kolumbijskim rudnicima u kojima su stradale 23 osobe a 33 su povređene. Oko 60 odsto rudarskih nesreća u Kolumbiji događaju se u rudnicima uglja. Tokom prošle godine bilo je 114 nesreća u kojima su stradale 124 osobe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.