Tereza Mej sklopila koaliciju sa severnoirskom strankom

Britanska premijerka Tereza Mej postigla je dogovor sa liderkom severnoirske Demokratske unionističke stranke (DUP) Arlen Foster, izjavio je portparol britanske premijerke.
Postizanje dogovora između DUP i Konzervativne partije prošle nedelje je odloženo zbog požara koji je zahvatio zgradu Grenfel tauer u Londonu i brojnih obaveza obe liderke.
 
Nakon što konzervativci Tereze Mej na prevremenim izborima 8. juna nisu osvojili dovoljno poslaničkih mesta da sami formiraju vladu, ispostavilo se da im je Demokratska unionistička stranka, koja je osvojila 10 poslaničkih mesta, najizgledniji partner za formiranje koalicione vlade.
  • Krajisko

    26.06.2017 15:20
    Neka je, to je njen kraj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.