Treći čovek Vatikana optužen za seksualno zlostavljanje

Kardinal Džordž Pel, treći čovek Vatikana i prvi katolički sveštenik Australije, optužen je za seksualno zlostavljanje.
Kardinala Pela je za seksualne delikte optužilo nekoliko osoba, rečeno je iz australijske policije. On je do sada najviši zvaničnik Katoličke crkve optužen za seksualno zlostavljanje.
 
Pel treba da se pojavi pred sudom u Melburnu 18. jula. Kako je naveo u svom saopštenju odmah po podizanju optužnice, on se izjasnio da nije kriv i rekao da se "raduje što će moći da dokaže svoju nevinost".
 
Dva muškarca, sada u svojim 40-im godinama, rekla su da ih je kardinal 1970-ih godina dirao na neprikladnim mestima na bazenu.
 
Istraga protiv Pela traje već mesecima. Sam papa Franja, čiji je Pel finansijski savetnik, upitan prošle godine za ovaj slučaj odgovorio je da "postoje sumnje, ali da je na pravnim organima da govore o tome, pre nego što on ili bilo ko drugi donese bilo kakav sud".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.