Nova pravila rada za NVO koje rade sa izbeglicama

Zvaničnici pojedinih zemalja EU spremaju nova pravila svim organizacijama koje se bave prihvatom izbeglica na Sredozemnom moru.
Nova pravila rada za NVO koje rade sa izbeglicama
Foto: Pixabay
Ministri unutrašnjih poslova Italije, Francuske i Nemačke radiće na kodeksu ponašanja nevladinih organizacija koje sarađuju u operacijama spasavanja migranata na Sredozemnom moru kao i na jačanju podrške libijskoj obalskoj straži, saopšteno je danas u Parizu.
 
Ti predlozi će biti dostavljeni svim članicama Evropske unije do kraja nedelje, a među njima se nalaze i pružanje dodatne podrške Visokom komesarijatu UN za izbeglice (UNHCR) kako bi se pojačale infrastrukture za prijem izbeglica, navodi se u saopštenju posle sastanka tri ministra. 
 
Italijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova zatražilo je u nedelju od evropskih zemalja da otvore svoje luke za prijem brodova s migrantima kako bi se ublažio pritisak na Italiju. 
 
U Parizu su se u nedelju sastali ministri unutrašnjih poslova Italije, Francuske i Nemačke, Marko Miniti, Žerar Kolomb i Tomas de Mezijer, koji su razgovarali o prilivu migranata i načinima pomoći Italiji koja je suočena s tim talasom. 
 
U Italiju je od početka godine stiglo 83.000 migranata što je za 19 odsto više nego u istom periodu 2016. godine. 
 
Sastanku u Parizu prisustvovao je i evropski komesar za migracije Dimitris Avramopulos.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.