Tramp: Izuzetan sastanak sa Putinom

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je imao "izuzetan" prvi sastanak licem u lice sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
"Izuzetan sastanak juče sa Vladimirom Putinom", rekao je Tramp na početku susreta sa britanskom premijerkom Terezom Mej, kojim je započeo obaveze drugog, završnog dana samita G20.
 
Sastanak predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina u Hamburgu, koji je trebalo da traje pola sata, okončan je nakon oko dva i po sata.
 
Lideri SAD i Rusije postigli su dogovor o prekidu vatre na jugozapadu Sirije, javio je AP, pozivajući se na neimenovani američke zvaničnike. Kako se navodi, prekid vatre bi trebalo da stupi na snagu 9. jula u podne po lokalnom vremenu u Damasku.
 
AP ukazuje da se informacija o ovom prekidu vatre pojavila dok je trajao sastanak Trampa i Putina na marginama samita G20. Oni su takođe razmotrili kako postići deeskalaciju u drugim delovima Sirije koji nisu obuhvaćeni dogovorom o primirju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.