Napad u Hurgadi: Ubijeno dvoje turista, među povređenima nema državljana Srbije

Dvoje turista je ubijeno, a četvoro ranjeno u napadu nožem na plaži u egipatskom letovalištu Hurgadi.
Napad u Hurgadi: Ubijeno dvoje turista, među povređenima nema državljana Srbije
Foto: Pixabay
Ambasada i MIP tvrde da nema povređenih državljana Srbije.
 
AP se poziva na izjavu egipatskih zvaničnika da je troje srpskih državljana povređeno, dok za B92 u ambasadi u Kairu kažu da nema naših državljana među povređenima.
 
Napadač je uhapšen i on je na saslušanju kako bi se utvrdili motivi napada, saopštili su egipatski zvaničnici. Prema novim informacijama, u napadu nožem na plaži u Hurgadi ubijene su dve nemačke turistkinje, a četvoro stranaca je ranjeno, saopštile su lokalne egipatske vlasti. 
 
Šef za bezbednost provincije Crveno more general Mohamed el-Hamzavi je dodao da su među povređenima dve osobe češke nacionalnosti, prenosi Rojters. 
 
Agencija AP je ranije javila da su nožem ubijene dve žene iz Ukrajine, a da su povređeni troje Srba i jedan Poljak. Na drugoj strani, ukrajinski mediji pišu da su među ranjenima jedna Ruskinja i petoro turista iz Nemačke. 
 
BBC navodi da među povređenima ima i onih u "teškom stanju".  
 
Novi napad dogodio se nekoliko sati nakon što su naoružani napadači ubili pet egipatskih policajaca na jugu Kaira, u poslednjem u nizu napada na bezbednosne snage.
  • Limanac

    15.07.2017 11:39
    @Stefan
    Bravo Stefane!
    Ja od 2013 godine nisam prestajao da idem tamo.
    Nije problem ni taj novac ali kada su ga neki spomenuli da spomenem i ja, da za taj novac boravim u hotelu sa 5 zvezdida kome ne moze da parira ni jedan u Grckoj ili bilo kojoj drzavi u kojoj letuju Srpski paradajz turisti i to ultra all inclusive opciji .Vi za isti novac u GR dobijete studio šklj kategirije, samo da prespavate...bez hrene, bez pica, prevoza.Maltreturate se cekate satima na 40 stepeni, razmisljate da li ce vam se pokvariti krs od kola sa kojim putujete, da li ce vam tamo neko obiti kola ili nece i jos vas grci za*ebavaju.
    Ja za taj novac putujem avionom 3 sata, i tamo mi titraju dok ja uzivam kao najuvazeniji gost.
    A sto se bezbednosti tice.. hahahahah...pa nemojte onda ici ni u London ni u Pariz gde ima najvise teroristickih napada.
    A drugo vise ubistava i sr**nja ima ovde i u GR nego tamo,o cemu pricamo?!
  • @Stefan

    15.07.2017 10:49
    Lupas gluposti
    Sve te zemlje sam obisla u neko normalno vreme i prva bih isla i ove godine da je situacija normalna! Ljubazni jesu,ljubazniji od Grka,a i vredniji. Ali kako ne shvatate da tamo ludaka ima na hiljade??? Da su kao tempirane bombe svi??? Da ce se lakse organizovati i napasti kad su medju svojima nego u nekoj stranoj zemlji??? Ako tebi prija i ako ti je to odmor da te cuva vojska ispred hotela,da svakog maskiranog gledas kad ce izvuci pusku ili baciti bombu,onda super! Ti letuj tako! Nemoj posle da places i trazis da drzava salje avion po vas! I samo navedi primere gde su Srbi tako bacali bombe i resetali turiste,ili Grci,Spanci,Italijani??? Ubistava ima svuda,ne mislim na te manijake koje ti pominjes kao primer,vec gde si video u evropi da su Italijan,Spanac i Grk otvorili vatru na turiste??? Nigde! Ali zato Egipcan i Tunisan jesu i hoce! Primer ruski avion i Port el Kantaui,muzej u Tunisu...! Vec si zaboravio???
  • Stefan

    15.07.2017 02:29
    Sramota
    Kako ljude nije sramota da pisu ovakve komentare, a verovatno nisu iz svog dvorista izasli. Bio sam u Egiptu vise puta i mogu samo sa napisem reci hvale za njih, svi su jako ljubazni i vole nas srbe ono sto tamo mozes sa 1000e ne mozes ni kod svoje kuće. Poslednji put kad sam bio pre mesec dana sve je bilo potpuno bezbedno a za tih 10 dana koje sam proveo tamo sam iz svog rodnog grada procitao vest za jedno ubistvo i jedno ubadanje nozem toliko o tome koliko je svaki deo planete nebezbedan. Sta amerikanci treba da kazu svojim drzavljanima ne idite vise na Zakintos tamo srbi ubijaju?? Svugde se moze desiti incindent. Saljem Vam razglednicu iz Egipta kad budem opet putovao u septembru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet