Preminuo književnik Zvonimir Majdak

Hrvatski književnik Zvonimir Majdak preminuo je u Zagrebu u 79. godini, saopštilo je danas Društvo hrvatskih književnika.
Rođen je 1938. u Zrinskoj, kod Grubišnog Polja, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Studije jugoslovenske književnosti završio je 1964. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
 
Uređivao je časopise "Republika" i "Polet" i biblioteku stranih pisaca u zagrebačkoj izdavačkoj kući "Mladost". Jedan je od začetnika tzv. "proze u farmerkama". 
 
Najpoznatiji mu je roman "Kužiš, stari moj" iz 1970. godine, a njime je u književnost uveo zagrebački žargon.  Dobio je više književnih priznanja, među kojima nagradu "Vladimir Nazor" za životno delo 2014. godine.
 
Sahrana Zvonimira Majdaka biće u ponedeljak, 24. jula u Zagrebu.
  • Terješkova

    20.07.2017 20:46
    Ulepšao si mi mladost a čitam te opet!
    Lova do krova...Krevet..Biba...
    Zbogom stari moj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet