Predsednik Nemačke potpisao zakon o gej brakovima

Predsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer potpisao je zakon o istopolnim brakovima, koji će početi da se primenjuje na jesen, saopšteno je iz predsedničke kancelarije.
Poslanici su zakon o gej brakovima usvojili 30. juna, pošto je nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je glasala protiv legalizacije, rekla da je na članovima njene stranke u parlamentu da glasaju po svojoj savesti.
 
Štajnmajer je zakon potpisao u četvrtak, a stupiće na snagu najranije 1. oktobra.
 
Berlin je 2001. godine odobrio sklapanje građanske zajednice istopolnih parova, ali tek sada im je dao puna bračna prava, uključujući mogućnost usvajanja dece. Nemačka se tako pridružila grupi od 20 zapadnih zemalja, uključujući tu i 13 u Evropi, koje su legalizovale istopolne brakove.
  • Vojvodjanin

    21.07.2017 23:38
    Svaka cast! Hocu i ja da se zenim za svoga decka. Kanda cu morati da bezim odavde jer ovde nam normalnog zivota nema. Pozdrav ljubavi!! ;)
  • ssi

    21.07.2017 16:02
    Nemacka ima predsednika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet