Roditelji tek rođenoj bebi davali drogu

Jedan bračni par u SAD uhapšen je nakon što je utvrđeno da su tek rođenoj bebi, bukvalno na dan rođenja, dali drogu, javlja CBS.
Kolbi Glen Vajld, star 29 godina i 26-godišnja Lejsi Daun Kristenson suočavaju se sa optužbama za trgovinu narkoticima kao i za ugrožavanje života dece, kažu zvaničnici države Jute.
 
"Oni su bebi dali drogu tek nekoliko sati pošto je rođena", naveo je portparol okružnog šerifa u Juti Spenser Kenon.
 
Vlasti su prenele da su istragom utvrdili da je Kristenson uzimala drogu i za vreme trudnoće, tako da je dete, kako su naveli, rođeno zavisno.
 
Vajld je priznao da je naneo smrvljene Suboxone tablete na bebine desni 9. aprila, na dan njenog rođenja, kada su medicinske sestre izašle iz sobe. Suboxone je lek protiv bolova, koji se koristi u lečenju bolesti zavisnosti, naročito kad su u pitanju heroin i morfijum.
 
Vajld je uhapšen 26. juna u hipermarketu Volmart u gradu Speniš Fork, država Juta, zbog pokušaja prevare na odeljenju za povraćaj robe. Tom prilikom u rukama je imao svoju dvomesečnu ćerku. Kako su službenici primetili da nešto nije u redu, a nakon što je dobio novac za povraćaj robe, Vajld je počeo da trči, ispustivši dva puta svoje dete. Nakon što je drugi put ispustio bebu, gurnuo ju je u ruke jednom strancu i pobegao prema svojim kolima, navela je policija. Policajac ga je uhapsio na parkingu. 
 
Prevezen je u zatvor, a kod njega je pronađen heroin, metamfetamin, pribor za drogiranje, a na teret mu je stavljena i vožnja bez osiguranja automobila.
 
U vreme tog događaja, Kristensonova je bila u radnji, sa svoja tri sina od dve, četiri i osam godina. I ona je uhapšena, zbog neplaćenog računa. Policija je mališane istog dana dala pod nadzor Službe za decu i porodicu, dok je beba prevezena u lokalnu bolnicu.
 
Prilikom pretresa njihove kuće, policija je našla na više mesta drogu i pribor za njeno korišćenje, čak i u bebinom krevecu i u flašici. Takođe, pronađene su i Suboxone tablete, a Kristensonova je priznala istražiteljima da ih je zdrobljene davala devojčici.
 
Centar za porodicu je saopštio da su dva mlađa dečaka i devojčica bili pozitivni na testu za metamfetamin. Takođe, test je bio pozitivan i na heroin i na morfijum.
 
Kristensonova je puštena 28. juna, a Vajld 5. jula iz zatvora, nakon što je položeno jemstvo.  Međutim, 18. jula oboje su ponovo uhapšeni, po novom nalogu za pretres, kada je Vajld uhvaćen da uzima heroin. Njihova kaucija je 10.000 dolara, prenosi CBS. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.