Iran će zavisnike snabdevati drogom

Parlamentarna komisija Irana odobrila je nacrt zakona koji predviđa da država snabdeva zavisnike narkoticima kako bi ih udaljila od dilera.
Teheranski mediji prenose izjavu portparola Pravne komisije u iranskom parlamentu Hasana Nevruzija koji je rekao da je komisija odobrila i da će parlamentu dostaviti predlog nacrta koji predviđa da zavisnici direktno od državnih institucija dobiju potrebne droge i medikamente, kako ne bi padali u zamke krijumčara i dilera.
 
"Tako će se državne institucije pobrinuti da zavisnici dobiju ono što im je neophodno i da se na kraju stvore preduslovi za adekvatnije lečenje i oslobađanje od zavisnosti", rekao je Nevruzi.
 
Predstavnik policijskog odeljenja za borbu protiv droge Said Sifatijan, objasnio je da program snabdevanja zavisnika drogom obuhvata većinu, ali ne i sve vrste droge.
 
"Slična praksa postojala je u Iranu i pre revolucije. Nije reč o nacrtu koji može u potpunosti iskoreniti zavisnost u zemlji, ali sigurno je da može znatno smanjiti broj takvih osoba", rekao je Sifatijan.
 
Prema zvaničnim podacima, u Iranu trenutno ima oko 2,8 miliona zavisnika od različitih droga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet