Izrael uklanja sporne detektore za metal kod svetilišta

Izraelska vlada odlučila je da ukloni detektore za metal koji su postavljeni na ulazu u sveto mesto u Starom gradu u Jerusalimu.
Izraelski kabinet za bezbednost prihvatio je "preporuku svih organa bezbednosti da promeni proveru pomoću detektora za metal na proveru zasnovanu na naprednim tehnologijama i drugim sredstvima", navodi se u saopštenju kancelarije izraelskog premijera Benjamina Netanijahua.
 
U saopštenju se ne precizira kada će detektori za metal biti uklonjeni, a AP navodi da su izraelski mediji ranije javili da su alternativa kamere sa visokom rezolucijom koje mogu da detektuju skrivene objekte. 
 
Izrael je postavio detektore za metal na ulaze u Hramovnu goru u Starom gradu u Jerusalimu, nakon napada u kojem su ubijena dva policajca 14. jula, što je razbesnelo Palestince i dovelo do sukoba u Jerusalimu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet