Potrošači u Britaniji ogorčeni jer su pakovanja slatkiša manja a isto koštaju

Smanjenje veličine pakovanja prehrambenih proizvoda u Velikoj Britaniji najviše je pogodilo ljubitelje čokolada i drugih slatkiša.
Više od 2.500 artikala za domaćinstvo danas je manjeg pakovanja nego 2012. godine, ali sa istom cenom kao ranije, navela je Nacionalna kancelarija za statistiku (ONS).
 
Britanska statistika je, kako se objašnjava, objavila izveštaj o trendu u prehrambenoj industriji i među drugim proizvođačima da potrošačima nude manje po istoj ceni, kao odgovor na veće troškove sirovina. Uticaj na zvanično izmerenu inflaciju u Britaniji primetan je kod šećera, džemova, voćnih sirupa, čokolade i konditorskih proizvoda, pri čemu su poslastice doprinele rastu stope inflacije za 1,22 odsto od 2012. godine. 
 
Sladokusci u Britaniji će ovu vest teško "progutati", navodi Rojters dodajući da ona dolazi nakon što su prošle godine s velikim ogorčenjem primili vest o smanjenju pakovanja nekih omiljenih čokoladica u Ujedinjenom Kraljevstvu, uključujući Toblerone i Marsove proizvode kao što su čokoladne bombonice "Maltezers". 
 
Britanski statističati su takođe naveli da, kada je u pitanju ovaj trend, nema bitnijih promena nakon prošlogodišnje referendumske odluke o Bregzitu koja je pogodila vrednost funte učinivši uvoz skupljim. Kako primećuju, takvoj praksi su britanski proizvođači pribegavali i pre glasanja za Bregzit u nastojanju da ublaže rastuće troškove za uvoz sirovina.
  • Branislav

    25.07.2017 20:19
    Mi smo poligon. Sva sranja isprobaju na nama pa primene kod sebe. Bas sve. Samo prilagode.
  • Мунгос

    25.07.2017 11:28
    Тако им и треба, нико их није терао да откачују Европску Унију.
    Да су остали у Унији, пакети слаткиша би се повећали сигурно.
    Не само то, него и састав чоколаде би им се побољшао, па закони, па школство…..
  • Kupac

    25.07.2017 09:47
    Sva sreća što mi nemamo taj problem, što KFC i alje prodaje veeelike porodične kofice, čokolade imaju 70 grama, kesice bombona su sve manje, žvake ve manje, a da se o ostalom i ne govori. Ali, koga briga za Srbiju i njene potrošače s velikim platma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet