Tramp: Transrodne osobe ne mogu da služe u vojsci SAD

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da neće dozvoliti transrodnim osobama da služe u američkoj vojsci u bilo kom svojstvu.
"Nakon konsultacija sa mojim generalima i vojnim ekspertima, imajte na umu da vlada Sjedinjenih Američkih Država neće prihvatiti niti dozvoliti transrodnim osobama da služe u američkoj vojsci u bilo kom svojstvu", napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.
 
Ministar odbrane SAD Džejms Matis odložio je početkom jula za šest meseci dozvolu transrodnim osobama da se pridruže američkim oružanim snagama, izjavila je portparolka Pentagona Dejna Vajt. Ona je navela da je Matis prihvatio preporuku da do 1. januara odloži prihvatanje prijava za oružane snage koje su podnele transrodne osobe.
 
Pentagon je zabranu otvoreno transrodnim osobama da služe u oružanim snagama ukinuo 2016, pod administracijom tadašnjeg američkog predsednika Baraka Obame. Odlaganje koje je nastupilo pod administracijom aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa izazvalo je negodovanje onih koji se zalažu za prava transrodnih osoba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet