Požar na Dinari koji je došao iz Hrvatske ne jenjava

Požar koji je na bosanskoercegovačku stranu Dinare prešao iz Hrvatske već 12 dana guta sve pred osobom, a hrvatski kanaderi koji su pozvani u pomoć ne mogu da ga gase jer se radi o miniranom terenu.
Hercegbosanska županija u Livnu saopštila je da požar koji se 22. jula proširio iz Hrvastke do danas nije ugašen. U županiji je aktivan i veliki požar na području općine Bosansko Grahovo na planini Staretina.
 
Zbog izuzetno nepristupačnih i miniranih terena oba požara se mogu gasiti jedino vazdušnim snagama, pa je zatražena pomoć helikoptera vojske BiH.
 
Helikopter je pomogao u gašenju, ali zbog visokih temperatura može da deluje samo u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Zbog toga i zbog vetra požar se u poslednja dva dana proširio prema Glamoču i Grahovu i sada preti da zahvati visoku jelovu šumu.
 
Hercegbosanska županija u pomoć je pozvala hrvatske kanadere, no delovanje protivpožarnih viona na miniranom području iz preventivnih se razloga izbegava zbog mogućeg oštećenja letelica i bezbednosti pilota.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet