Holandski i nemački supermarketi masovno povlače zagađena jaja

Holandski i nemački supermarketi danas masovno sa svojih polica povlače hemijski zagadjena jaja, uz milionski gubitak, naveli su holandski uzgajivači živine.
Najveći lanac supermarketa u Holandiji "Albert Hejin" zaustavio je prodaju 14 vrsta jaja u skladu sa odlukom holandske uprave za bezbednost hrane, izjavio je portparol te kompanije.
 
"Sva jaja će biti vraćena u skladišta i uništena", rekao je portparol i dodao da je to presedan u istoriji tog lanca supermarketa.
 
Do problema je došlo jer je u proizvodu za iskorenjivanje parazita kod živine korišćeno organsko jedinjenje "fipronil" koje se često koristi u veterinarskim preparatima protiv buva, grinja i krpelja, ali je zabranjeno pri lečenju životinja koje se koriste za ishranu.
 
Svetska zdravstvena organizacija je ocenila da je "fipronil" u većoj količini "umereno otrovan" za ljude, jer može da bude opasan za bubrege, jetru i tiroidnu žlezdu.
 
Ta afera je pogodila i Nemačku koja je uvezla holandska jaja i počela da stopira njihovu prodaju. Evropska komisija je saopštila da pomno prati situaciju u interesu zdravlja gradjana.
  • mrva

    04.08.2017 14:44
    @Veganka

    Kada neko nešto radi drugačije od drugih i zadovoljan je i ispunjen svojim izborom, on najčešće druge ne gnjavi tim svojim izborom, ne pokušava da po svaku cenu preobrati druge i nije zadojen besom i mržnjom prema onima koji su odabrali drugačije. Takav uglavnom bude mirna osoba koja može da posavetuje ali neće da insistira. I zašto bi... Vaši komentari oslikavaju sasvim suprotnu osobu, čime vi konkretno predstvaljate prilično lošu "reklamu" za način života koji propagirate. Kada je neko mnogo besan to uvek (s pravom) izaziva sumnju. Naravno ovde se osvrćem na mnoge vaše ranije komentare tipa "lešojedi" i sl.
  • Pantamon

    04.08.2017 10:08
    Akcija
    Pitam se za koliko dana će biti kod nas u velikim lancima, a i na ulici.
    Odbrojavanje počinje SAD!
  • Veganka

    04.08.2017 10:04
    kokošja menstruacija iz kloake
    Pa vi i dalje jedite to zlo!
    http://www.youtube.com/embed/lk49AaXbZnI?start=6


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet