Peticiju protiv Brižit Makron potpisalo 160.000 ljudi

Više od 160.000 ljudi potpisalo je peticiju na internetu protiv dodeljivanja formalnog statusa prve dame supruzi francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Peticija je postavljena na sajtu ćange.org pre dve nedelje, a zaheva da nikakav novac iz državne kase ne bude izdvojen za ulogu prve dame koju je Makron, tokom kampanje uoči svoje pobede na predsedničkim izborima u maju, obećao da će uvesti za svoju suprugu Brižit.

"Brižit Makron trenutno ima tim od dva ili tri pomoćnika, kao i dve sekretarice i dva bezbednosna agenta. To je dovoljno", navodi se u peticiji, koja je do danas sakupila 160.000 potpisa.

Makron (39) je obećao da će uvesti tu poziciju za svoju 64-godišnju suprugu kako bi joj obezbedio jasan status, ali je obećao i da ona neće biti plaćana iz državnih fondova.

Krajnje levičarski protivnici predsednika Makrona u parlamentu već su protestovali protiv tog plana u trenutku kada vlada smanjuje budžet i sprema se da usvoji novi zakon kojim će poslanici biti onemogućeni da zapošljavaju članove svoje porodice kao pomoćnike.

  • Greška

    06.08.2017 21:48
    msm da je ona predsednik a on samo izvrsilac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet