Pisac Džon Grišam osudio nasilje neonacista u Šarlotsvilu

Američki pisac kriminalističkih romana i žitelj Šarlotsvila Džon Grišam osudio je bele nacionaliste koji su se okupili u tom gradu na skupu koji se završio žrtvama.
Grišam je u kolumni u magazinu Tajm (Time) napisao da su neonacisti, skinhedsi, članovi Kju kluks klana i drugi u subotu došli u Šarlotsvil da bi "izazivali nasilje i skrenuli pažnju na sebe".
 
Pisac je naveo da je njegov grad dokazao da "ćutanje nije opcija u odnosu na zastrašivanje i mržnju".
 
Prema njegovim rečima, ulice Šarlotsvila su ponovo mirne i fizičke rane zaceljuju ali će "za emocionalne rane biti potrebno više vremena".
 
Jedna žena je poginula, a 19 osoba je povredjeno u subotu kada je automobil uleteo medju okupljene na kontraskupu onome što se smatra najvećim okupljanjem belih nacionalista u poslednjoj deceniji.
 
Povod za njihovo okupljanje je uklanjanje spomenika konfederalnog generala Roberta Lija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet