Nacisti za vikend veličaju Hitlerovog zamenika na ulicama Berlina

Policija u Berlinu je dala dozvolu ekstremnim desničarima da ovog vikenda održe skup povodom obeležavanja godišnjice smrti Rudolfa Hesa, zamenika Adolfa Hitlera.
Policija je organizatorima dozvolila marš koji bi trebalo da okupi 500 ljudi, ali im je zabranila veličanje Hesa, koji je pre 30 godina umro u zatvoru u Špandau, okrugu u zapadnom delu grada.
 
Neonacistima je dozvoljeno da ponesu transparente, ali samo po jedan na svakih 50 učesnika. Vojna muzika je strogo zabranjena, osim ako sud ne izmeni odluku pre sutrašnjeg marša.
 
Levičarske grupe su najavile kontramiting, koji će, prema procenama, okupiti 1.000 ljudi.
 
Hes, koji je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog uloge u planiranju Drugog svetskog rata, preminuo je 17. avgusta 1987. godine.
  • antifašista

    18.08.2017 22:33
    Umesto da tražimo ratnu odštetu mi im dajemo našu zemlju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet