Za dva sata u Dalmaciji izbilo 15 požara, sumnja se da su podmetnuti

Petnaestak požara, za koje se sumnja da su podmetnuti, izbilo je u toku noći u Dalmaciji, na benkovačkom području.
Vatra je izbila oko Pakoštana, Svetog Filipa i Jakova, Vrane, Benkovca i Turnja. Još su aktivna tri požara, najteže je kod Benkovca, a u gašenju požara učestvuje i vojska.
 
"Ovde duva jaka bura što znatno otežava gašenje. Na tri-četiri mesta na benkovačkom prostoru još uvek se brane kuće. Jutros smo dobili i pomoć vazduhoplovnih snaga pa će sada gašenje biti lakše. U pomoć nam je došlo i sedamdesetak vojnika, a stižu nam uskoro u pomoć i vatrogasci iz drugih županija", izjavio je glavni vatrogasni zapovednik za Zadarsku županiju Željko Šoša.
 
Prema njegovim rečima, u gašenju su jutros učestvovala i četiri kanadera i četiri ertraktora, koji su pomogli da se smiri situacija kod Turnja, Biograda i opštini Sv. Filipa i Jakova.
 
Niz požara izbio je i kod magistrale, a vatra ugrožava kuće i saobraćaj, prenosi Indeks.hr i dodaje da je zapovednik Šoša trenutno sa policijom na terenu, kao i da sumnja da su požari podmetnuti.
 
"Ako vam u dva sata, od 20 do 22, plane 10-15 požara, teško da može biti išta drugo razlog", kaže Šoša.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet