Mornarica SAD obustavlja operacije širom sveta zbog sudara razarača

Američka mornarica obustaviće na određeno vreme operacije širom sveta posle sudara razarača "Džon S. Mekejn" i trgovačkog broda što je poslednji u nizu sličnih incidenata.
"Ovaj trend zahteva snažniju akciju. Naložio sam operativnu pauzu na svim našim flotama širom sveta", rekao je komandant pomorskih operacija admiral Džon Ričardson.
 
Istovremeno, američki ministar odbrane Džon Matis najavio je temeljnu istragu posle nekoliko incidenata u kojima su učestvovali brodovi američke mornarice.
 
Deset mornara se vodi kao nestalo, a pet je povređeno, nakon što se američki ratni brod sudario sa tankerom za naftu, istočno od Singapura, saopštila je američka mornarica uz podsećanje da je to drugi incident američke mornarice u azijskim vodama za manje od dva meseca.
 
Kako se navodi, američki razarač "Džon S. Mekejn" sudario se sa trgovačkim brodom "Alnik MC" u ranim jutarnjim satima, dok se kretao ka luci u Singapuru.
  • Cane liman

    22.08.2017 10:30
    Jojj ha ha ha ha ha haaaaaa sto volim ha ha ha ha ......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.