Guru osuđen na 10 godina robije zbog silovanja sledbenica, uveden policijski čas

Kontroverzni guru Gurmit Ram Rahim Sing osuđen je danas u Indiji na 10 godina zatvora zbog silovanja svoje dve sledbenice.
Uoči izricanja presude, u Rohtaku, gradu na severu Indije, uveden je policijski čas, a vladine snage su dobile dozvolu da koriste oružje u slučaju izbijanja nasilja.
 
Nakon što je osuđen za silovanje pre dva dana, izbili su sukobi tokom protesta na hiljade njegovih sledbenika u kojima je najmanje 38 ljudi poginulo, a na stotine povređeno. 
 
Železnički i autobuski saobraćaj za Rohtak, grad u državi Harjana, suspendovan je da bi se sprečio dolazak i okupljanje pristalica gurua. Pojačane su i mere bezbednosti oko zatvora. Sva vozila koja ulaze u grad se pretresaju.
 
Širom Harjana i susedne države Pundžab takođe su pojačane mere bezbednosti, a većina škola i kancelarija je zatvorena.
 
 
Policijski čas je uveden i u gradu Sirsa, gde je sedište Singove sekte koja tvrdi da ima oko 50 miliona sledbenika.
 
BBC navodi da kazna Singu neće biti izrečena u sudu, već će sudija otići u zatvor i tamo to učiniti.
 
Slučaj silovanja otkriven je 2002. godine kada je tadašnjem indijskom premijeru Atalu Bihariju Vajpajeu stiglo anonimno pismo, u kom se guru optužuje da je više puta silovao ženu koja je poslala pismo i nekoliko drugih žena.
  • abra_ka_dzabra

    28.08.2017 16:12
    asocijacija Futog divusi i alkohol
  • tamni vilajet

    28.08.2017 15:27
    asocjacija na Srem i ade

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.