Mađarska traži 400 miliona evra za ogradu

Mađarski premijer Viktor Orban će tražiti od Evropske unije da pokrije polovinu troškova izgradnje pogranične ograde, kako bi se sprečio ulazak migranata, izjavio je danas Orbanov savetnik Janoš Lazar.
Prema njegovim rečima, Orban će danas pisati predsedniku Evropske komisije Žanu-Klodu Junkeru, tražeći od Evropske komisije doprinos od oko 400 miliona evra, prenosi agencija Rojters.
 
Lazar je rekao da Mađarska, njene granice sa Srbijom i Hrvatskom ojačane ogradom, policija i vojne snage, "štite sve građane Evrope od poplave nelegalnih migranata" i da je vreme da EU pomogne Mađarskoj, kao što je pomogla Italiji, Grčkoj i Bugarskoj.
 
"Ne mogu se primenjivati dvostruki standardi", izjavio je Lazar. Najnoviji zahtev Budimpešte dolazi samo nekoliko dana uoči presude vrhovnog suda EU povodom tužbe koju su Mađarska i Slovačka pokrenule, protiveći se odluci Evropskog saveta o obaveznim kvotama za prijem migranata.
  • ana

    01.09.2017 08:25
    tek slede troska za odrzavanje koji su cista propast.
    I kad nesto novo nabavljamo za kuću uvek treba da procenimo koliko će to novca jesti u budućnosti..
  • Filip

    01.09.2017 02:24
    @Zivan
    Jeste ovo osnovan zahtev, ali su trebali da se dogovore sa ostalima pre nego sto su izvrsili tako veliku investiciju. Mozda se 800 miliona evra moglo bolje uloziti u kontrolu migranata.
  • Zabag

    01.09.2017 01:07
    Orban zaje*ava i EU i sopstveni narod a pare pere u vojvodini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet