FOTO: Uklonjena tabla "za dom spremni" iz Jasenovca

U Jasenovcu skinuta sporna ploča HOS-a na kojoj je ispisan ustaški pozdrav "za dom spremni".
Kako prenosi hrvatski portal Index.hr, spomen ploču poginulim pripadnicima HOS-a, na kojoj je istaknut grb tog udruženja ali i ustaški pozdrav "za dom spremni", skinuli su radnici. Nekoliko članova HOS-a dežuralo je tokom noći kraj ploče, jer su imali dojavu da će ona biti tokom jutra uklonjena. 
 
Više pripadnika HOS-a je dežuralo kod ploče u Jasenovcu, nakon čega su se razišli. 
 
 
Zagrebačko Udruženje dobrovoljaca Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS), koje je prošle godine i postavilo ploču u Jasenovcu, najavilo je za 11 časova pres konferenciju. 
 
Poslednjih dana vođeni su intenzivni pregovori udruženja s vladom Hrvatske, a pripadnici HOS-a su isticali da im je jedino prihvatljivo rešenje premeštanje ploče, ali bez skidanja amblema tog udruženja u kojem je ispisano "za dom spremni". 
 
Televizija N1 navodi da će sporna ploča biti premeštena u Novsku. 
  • Budjoni Budjoni

    07.09.2017 23:13
    Spremni
    Tablu u Jasenovcu je trtebalo ostaviti, da se vidi na sta su sve spremni !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.